WebshopWaar ben je naar op zoek...
Webshop
Inloggen

Executieve functies

De 1blik planmethode is een krachtig hulpmiddel dat leerlingen ondersteunt bij het leren van hun planningsvaardigheden en het ontwikkelen van executieve functies. Leerlingen leren hoe ze effectiever kunnen plannen, organiseren en hun doelen kunnen realiseren.

De 1blik planmethode biedt een effectieve ondersteuning bij het ontwikkelen en versterken van belangrijke executieve functies, die cruciaal zijn voor plannen en organiseren. De methode integreert verschillende aspecten van plannen en uitvoeren, gericht op het ontwikkelen van vaardigheden zoals plannen, onthouden en denken, niet afgeleid raken, flexibiliteit, problemen oplossen, beginnen met taken, tijdsbesef, gegevens en informatie verzamelen, controleren van vooruitgang en doelen behalen.

Door gebruik te maken van de 1blik planmethode krijgen leerlingen een gestructureerd raamwerk aangereikt om hun taken en activiteiten te organiseren. De methode biedt duidelijke richtlijnen en tools voor een dagelijkse en wekelijkse planning, waardoor leerlingen hun tijd effectief kunnen verdelen en prioriteiten kunnen stellen. Daarnaast voorziet de 1blik planmethode in handige herinneringen en overzichten, waardoor leerlingen belangrijke informatie gemakkelijker kunnen onthouden en toepassen bij het plannen en uitvoeren van taken.

Een van de belangrijkste kenmerken van de 1blik planmethode is de focus op flexibiliteit. Leerlingen leren om hun planning aan te passen aan veranderende omstandigheden, wat essentieel is voor effectief time management en het omgaan met onverwachte gebeurtenissen. Bovendien stimuleert de methode creatief denken en probleemoplossend vermogen, waardoor leerlingen beter kunnen omgaan met uitdagingen en obstakels die zich kunnen voordoen tijdens het planningsproces.

De 1blik planmethode helpt leerlingen ook om zich beter te concentreren op hun taken en minder snel afgeleid te raken. Door duidelijke lay-outs en structuur te bieden, ondersteunt de methode leerlingen bij het behouden van focus en zelfbeheersing tijdens het plannen en uitvoeren van taken. Bovendien stelt de methode leerlingen in staat om realistische doelen te stellen en effectieve strategieën te gebruiken om deze doelen te bereiken, wat bijdraagt aan hun gevoel van zelfvertrouwen en succes. Uiteindelijk leidt een succesvol proces naar zelfredzaamheid, zelfstandigheid en zelfontplooiing.

Executieve functies spelen een cruciale rol in het leven van leerlingen, vooral als het gaat om het plannen van huis- en leerwerk. Deze functies zijn de dirigenten van het brein die ervoor zorgen dat taken effectief worden uitgevoerd en doelen worden bereikt.

Door de executieve vaardigheden te ontwikkelen en te versterken, kunnen leerlingen hun tijd effectiever beheren, prioriteiten stellen en succesvolle leerstrategieën implementeren.

Neem contact op
© 2024 1blik | KvK nr: 08192947 | BANK: NL14KNAB 0259378526 | BTW nr: NL001511840B91