Blik op de wereld

Als je in één oogopslag ziet wat je te doen staat, dan geeft dat rust, vrijheid en ruimte voor groei. Erg fijn, maar natuurlijk reikt je blik verder dan jouw planning alleen. Ongetwijfeld zie je net als wij de wereld om je heen veranderen. Gelukkig draag je met 1blik bij aan een sterk en gezond milieu.

Hoe, vraag je jezelf af?

Om te beginnen gooien we nooit zomaar iets weg. Alle kartonnen dozen waarin agenda’s en planners geleverd worden, gebruiken we later nogmaals als verpakking. Wat wij zelf niet kunnen hergebruiken, dat wil een ander misschien graag hebben. We zoeken dan ook actief naar bestemmingen voor een tweede leven van ons materiaal. Zo gaan vellen karton naar het grafisch atelier. Verschillende basisscholen tekenen op het A3-papier dat onze plastic hoesjes beschermt tijdens transport. En die plastic hoesjes, die zijn uiteraard gemaakt van gerecycled materiaal.

Lowmelt

Onze agenda’s worden met aandacht ingebonden en gelijmd. De lowmelt-lijm die onze producten bindt is vrij van giftige stoffen. Bovendien heeft deze lijm een aanzienlijk lagere smelttemperatuur, waardoor een heleboel energie bespaard wordt.

Zelf doen we natuurlijk ook ons best om zo min mogelijk energie te verbruiken. En daar waar we echt niet kunnen minderen zorgen we in ieder geval voor groene stroom. Hiervoor maken we gebruik van zonnepanelen. Ook op de weg geldt ‘hoe minder, hoe beter’. Daarom bezorgen wij bestellingen zelf, in een slimme volgorde. We bundelen pakketten per windstreek en kiezen de zuinigste route. 

Met 1blik geef je dus niet alleen jezelf,
maar ook je omgeving de vrijheid en ruimte om te groeien.