Online schoolagenda

Thuis op de laptop, onderweg op de smartphone, in de klas op de tablet: met de 1blik online schoolagenda heb je jouw planning overal bij de hand!

Online plannen

De planmethode van 1blik die al meerdere jaren succesvol toegepast wordt in de papieren 1blik schoolagenda, is nu ook digitaal beschikbaar. Voortaan kun je met de 1blik online schoolagenda met dezelfde planmethode plannen. Online plannen wil echter niet zeggen dat alle handelingen automatisch verricht worden.

Net als met de papieren 1blik schoolagenda leer je zelfstandig je huiswerk plannen en structureren. Bekijk de introductiefilm om een goede start te maken met de online agenda.

Voor wie is de online schoolagenda bedoeld?

De planmethode van 1blik is een hulpmiddel voor alle leerlingen die vastlopen bij het plannen van hun huiswerk. Ook leerlingen met bijvoorbeeld ASS, ADHD of dyslexie blijken door de structuur en duidelijkheid veel baat te hebben bij deze planmethode.

Structuur leren aanbrengen in je planning leidt naar zelfredzaamheid en zelfstandigheid.

Meer informatie opvragen 

Ik wil graag gebruikmaken van de 1blik online schoolagenda.

Direct aanmelden!

Hoe werkt de online schoolagenda?

Zowel in de school- en jaar- als in de online agenda wordt dezelfde handleiding toegepast.

In de online schoolagenda wordt de handleiding door middel van instructievideo’s uitgelegd. Wanneer je de onderdelen van de instructievideo’s volgt, leer je zelfstandig je huiswerk structuren en plannen. Ook online wordt er met drie kleuren gewerkt.

Rood: Huiswerk moet af zijn.
Groen: Huiswerk is klaar voor deze dag.
Geel: Huiswerk is nog niet klaar voor deze dag.


Voordelen

 • Je hebt jouw online agenda altijd en overal beschikbaar.
 • Je kunt offline je huiswerk noteren.
 • Stel een herinneringsmail in via je account en bepaal zelf het tijdstip.
 • Het aantal plan- en reservemomenten wordt automatisch aangegeven.
 • Noteer hoelang je met je huiswerk bezig bent.
 • Niet gemaakte opdrachten zijn de volgende dag automatisch geel.
 • Je kunt een onbeperkte hoeveelheid huiswerk opschrijven.
 • Bij het inplannen is altijd een maandoverzicht aanwezig.
 • Afspraken en activiteiten kun je op tijdstip inplannen.
 • Als je het fijn vindt kunnen ook je ouders in 1blik zien hoe goed je bezig bent.


Want, wat af is... is af!

Informatie voor ouders en verzorgers

Voor sommige leerlingen en studenten is het prettig als ouders of verzorgers zo nu en dan 1blik kunnen werpen op hun planning. Met de online schoolagenda is dat zo geregeld. Activeer hiervoor de Dagelijkse e-mail in het schoolagenda-account en voeg er uw e-mailadres als extra e-mailadres aan toe. Zo ontvangt zowel de leerling als u iedere dag een overzicht van de planning van desbetreffende dag. 

Wilt u naast het dagelijks overzicht de rest van de week of maand kunnen bekijken? Vindt u het fijn om een afspraak in de schoolagenda te kunnen plaatsen? Dat kan. Als u zelf gebruikmaakt van de 1blik online jaaragenda kunt u door middel van een koppeling met de schoolagenda van uw kind, met hem of haar meekijken en afspraken toevoegen.

informatie jaaragenda

Inloggen op mijn 1blik online schoolagenda

 • Beter dan ooit! Sinds 2 à 3 maanden met deze agenda aan de slag. Het gaat beter dan ooit, vroeger vond ik het vervelend om een agenda te gebruiken. Nooit snapte ik wat ik zelf had op geschreven want het was niet duidelijk leesbaar, niet genoeg ruimte of iets dergelijks. Nu vergeet ik het nooit meer door de email en gaan mijn cijfers vooruit. Maar toch heb ik nu meer tijd voor leuke dingen! Een aanrader dus!

  - Gitte Talsma
 • ik vind deze agenda erg fijn ik kan namelijk zelf inplannen wat ik waar wil doen en hoe lang het ongeveer duurt je kan ook kiezen of je een repetitie hebt of een SO of voor de ouderen onder ons een tentamen. mij heeft het in ieder geval erg veel geholpen.

  - Michael Legerstee
 • SUPER!! Ik gebruik het voor de eerste keer en ik weet nu al dat dit super is. ik ben erg tevreden en dit werkt als een trein. kan niet beter.

  - Yannick
stuur een reactie